
Kuluçka makinesi ile Jako Papağan Yetiştiriciliği
Papağanların üretilmesi çok basit gibi görünse de oldukça meşakkatli bir “üretim öncesi” döneme sahiptir. Bu üretimdeki en büyük sıkıntı orta ve büyük papağanların cinsiyetlerinin herhangi bir fiziksel özelliğe bağlı kalınarak ayrılamamasıdır. Bu noktada uygulanabilecek en sağlıklı çözüm yolu DNA yöntemidir. Bu yöntem ile %99,9 oranında doğru sonuç alabilme şansınız bulunmaktadır.
Cinsiyetlerinden emin olarak aldığınız papağanı ya da papağanları ilk etapta 30 gün boyunca karantina altında tutmak sizin için çok faydalı olacaktır. Bu süre içerisinde yeni gelen papağanın dışkısından, yemini yemesine, hareketliliği gibi birçok etmen dikkatle gözlemlenmelidir. Bu geçen dönem içerisinde papağan ya da papağanlarla ilgili herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız bu noktaya gelene kadar yaptığınız işlemleri (yeni damızlık papağan almak, DNA testi ve 30 gün karantina) tekrarlamak sizin için en doğrusu olacaktır. Eğer herhangi bir sorun ile karşılaşmazsanız, bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
Bu aşamadaysa ayrı kafeslere aldığınız dişi ve erkek papağanı aynı odanın uzak noktalarına koyarak birbirleriyle olan iletişimlerini incelemelisiniz. Kafesler arasındaki mesafe gün geçtikçe azaltılmalı 10. günün sonunda kafes telleri birbirine değecek seviyeye getirilmeli ve çiftleri dikkatli ama onları huzursuz etmeden gözlemlemelisiniz. Eğer çiftler arasında agresif davranışlar yoksa birbirlerine yiyecek ikramında bulunuyor, kafes tellerinden öpüşüyorlarsa bir sonraki aşamaya geçilmeli; ama çiftler arasında bir agresiflik mevcutsa eşler değişmelidir.
Papağanlar mümkünse farklı 3. bir kafese alınmalıdır. Yeni kafesin tüm ihtiyaçları karşılanmalı, içerisine tünek, oyuncak, yuva gibi aksesuarların hepsi eklenmelidir. Papağanlar yeni kafese mümkünse akşam uyuma saatinde alınmalı ve mümkün olduğunca rahatsız edilmemelidir. Bakım işini hep aynı kişi aynı saatte yapmalıdır.
Dikkat edilmesi gereken dişinin yumurtlama sıklığıdır. Çünkü bazı tür papağanlarda dişiler aşırı yumurtlamaktadır. Bu durumu engellemek için yuvalığı kafesten alabilir ya da erkekle dişinin kafesini ayırabilirsiniz. Eğer bu noktaya yeterli hassasiyeti göstermezseniz bitkinleşen dişi rahatsızlanıp; ölebilir.
Küçük papağanlarda kuluçka süresi 18-20 gün, orta boy papağanlarda 21-25 gün, büyük boy papağanlarda 26-28 gündür. Genellikle dişiler son yumurtayı yumurtladıktan sonra kuluçkaya yatar. İlk yumurta ile son yumurta arasında beklenmeli. Son yumurta olunca eğer dişi kuluçkaya yatmaya isteksizse yumurtalar kuluçka makinesine alınmalıdır.
Merhaba
Papagan yumurtasi satin alabilecegimiz bir yer var mi?
Verimli yumurtalari bulabilirsek uretimi icin kulucka makinasi da lazim olacak
Aydin bilen
05332733653
Güvenilir bir yerden yumurta temin etmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz
0539 652 1186 numaram papagan yumurtasi temin etmek istiyorum
Papağan yumurtası arıyorum olan varsa beni arayabilirmi 05393991740
Toptan papağan yumurtası arıyorum
Varsa Whatsapp tan arayın
05314318425
Papağan yumurtası arıyorum bana ulaşabilirmisiniz. 05422270067